УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 07.05.2021 15:14
Кількість переглядів: 438

ЗВЕРНЕННЯ МАРІЇ ЛЯХ ДО ОДНООСІБНИКІВ, ОРЕНДАРІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ТА МЕШКАНЦІВ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Змушена поінформувати Вас про те, що до Студениківської сільської ради надходять численні скарги громадян на дії одноосібників, які обробляють сусідні з ними земельні ділянки, зокрема вносять гербіциди, які спричиняють головний біль, нудоту, блювання , кровотечу. Люди масово звертаються до амбулаторії з симптомами отруєння агрохімікатами!!!

 Фото без опису

ШАНОВНІ ОДНООСІБНИКИ ТА «ОРЕНДАРІ» ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК!

Переконливо просимо Вас:

  1. Дотримуватись зони санітарного розриву згідно з п.6.3.4 «ДСП 8.8.1.2.001-98» (300 м. від населених пунктів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами)
  2. Застосовувати пестициди тільки з 22 до 7 години ранку при швидкості вітру до 3 м/с (дрібно-крапельне) і 4 м/с (крупно-крапельне).
  3. Перед проведенням обробок об’єктів встановити попереджувальні знаки та оповістити людей про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні за 48 годин до початку обробки.
  4. Використовувати препарати, безпечні для здоровя людей, тварин та навколишнього середовища.

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ СТУДЕНИКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Якщо дії одноосібників або «орендрів» суміжних з Вашими земельних ділянок порушують Ваші права, шкодять Вашому здоров’ю, Ваших близьких, сусідів, та порушують вказані вище норми законодавства України просимо:

  1. НЕГАЙНО звернутися до правоохоронних органів за номером  102
  2. Якщо Ви відчули наступні симптоми: сухість у роті, запаморочення, головний біль, нудота, блювання – НЕГАЙНО викликайте швидку за номером 103, або зверніться до сімейного лікаря для отримання необхідної медичної допомоги.

 

 

ПАМ’ЯТКА

ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ ОСНОВНИХ ВИМОГ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ  РОБІТ ІЗ ПЕСТИЦИДАМИ ТА АГРОХІМІКАТАМИ

(вибірка основних положень чинних нормативно-правових актів)

В пам’ятці відображені необхідні вимоги щодо техніки безпеки при проведенні робіт із пестицидами для зведення до мінімуму негативної дії пестицидів і агрохімікатів на людей та довкілля.

 І. Закон України «Про пестициди і агрохімікати»

Стаття 3. Основні принципи державної політики у сфері діяльності, пов'язаної з пестицидами і агрохімікатами

Основними принципами державної політики у сфері діяльності, пов'язаної з пестицидами і агрохімікатами, є:

ПРІОРИТЕТНІСТЬ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ І ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ЕКОНОМІЧНОГО ЕФЕКТУ ВІД ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ І АГРОХІМІКАТІВ;

БЕЗПЕЧНІСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ та навколишнього природного середовища під час їх виробництва, транспортування, зберігання, випробування і застосування за умови дотримання вимог, встановлених державними стандартами, санітарними нормами, регламентами та іншими нормативними документами;

 

ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА «ТРАНСПОРТУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ У НАРОДНОМУ ГОСПОДАРСТВІ» (ДСП 8.8.1.2.001-98)

ЗАСТОСУВАННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ НАЗЕМНОЇ АПАРАТУРИ

П. 6.3.1. Обприскування вентиляторними і штанговими обприскувачами допускається ПРИ ШВИДКОСТІ ВІТРУ ДО 3 М/С (ДРІБНОКРАПЕЛЬНЕ) І 4 М/С (КРУПНО-КРАПЕЛЬНЕ).

Застосування гербіцидів із поливною водою шляхом дощування (гербігація) допускається при швидкості вітру ДО 4 М/С.

П.6.3.2. Відповідальність за дотримання метеорологічних умов несе керівник робіт, який забезпечує використання об’єктивних методів вимірювання температури і швидкості руху повітря.

П.6.3.4. Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку ПРИ ВЕНТИЛЯТОРНОМУ ОБПРИСКУВАННІ ПОВИННА БУТИ НЕ МЕНШЕ 500 М, ПРИ ШТАНГОВОМУ І ГЕРБІГАЦІЇ ДОЩУВАННЯМ – 300 М. При застосуванні аерозольних генераторів регульованої дисперсності санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах допускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших об’єктів, що підлягають санітарному захисту.

П.6.11.2. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості а також УСЕРЕДИНІ ГУСТОНАСЕЛЕНИХ ЖИТЛОВИХ КВАРТАЛІВ.

П.6.11.3. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень дозволяється ТІЛЬКИ З 22 ДО 7 ГОДИН РАНКУ.

П.6.11.6. Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні” і Доповненнями до нього.

П.6.11.7. Перед проведенням обробок об’єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, НЕОБХІДНО ВСТАНОВИТИ ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНІ ЗНАКИ ТА ОПОВІСТИТИ ЛЮДЕЙ ПРО МАЙБУТНІ РОБОТИ І СТРОКИ, ПРОТЯГОМ ЯКИХ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПЕРЕБУВАННЯ ЛЮДЕЙ В ОБРОБЛЕНІЙ ЗОНІ.

 Відповідно до статті 20 Закону України «Про пестициди та агрохімікати»

Порушення законодавства про пестициди і агрохімікати тягне за собою цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь