ІНФОРМУВАННЯ

Дата: 05.04.2021 14:15
Кількість переглядів: 522

СЕМІНАР ІЗ ДЕРЖАВНИХ ПРОГРАМ ПІДТРИМКИ ФЕРМЕРСТВА

Фото без опису

Не таємниця, що один із найбільших викликів громади - це зайнятість населення. Для невеликих об’єднань, як наша громада, це стосується саме зайнятості у сільському господарстві, тому семінар на тему "Реєстрація та розвиток сімейних фермерських господарств. Державні програми підтримки", проведений Бориспільською районною радою за участі та організації депутата обласної ради Віктора Васильовича Шеремета, був дуже доречним.

Фото без опису

Громаду на заході представляв заступник голови із регіонального розвитку Григорій Кобялко. На його думку семінар чітко накреслив дорожню карту із отримання державної підтримки. Отож, що треба знати фермерам, які хочуть отримати таку допомогу.

«Державна підтримка розвитку сімейного фермерського господарства можлива лише за умов офіційної реєстрації. Тому слід підготувати установчі документи (форма для заповнення ст.8 Закону України «Про селянські фермерські господарства»). Також треба стати на облік платників податків (на 4 групу платників податків). Мінімальний щомісячний платіж ЄСВ в сумі близько 980 грн. але до нього ще є державна підтримка на 10 років. Перший рік від цієї суми платник платить лише 10% а 90% держава, наступний рік 20% і так далі.

Фото без опису

Звісно є певні нарікання що фіскальні органи не хочуть ставити на 4 групу обліку платника податку, державні реєстратори не знають як правильно провести реєстрацію, але наразі усі ці перепони повинні бути подолані. Саме за умов офіційної реєстрації в одноосібників буде можливість доступу до державних програм підтримки та отримання пенсії в майбутньому. Детальнішу інформацію можна отримати в Управлінні агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації, - зазначив Григорій Кобялко .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь