Кількість нещасних випадків зменшилась

Дата: 12.03.2021 13:12
Кількість переглядів: 261

Кількість нещасних випадків без врахування профзахворювань на COVID-19 зменшилась

 

На підприємствах Київщини упродовж минулого року сталося 566 нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/П (пов’язані з виробництвом), що втричі більше, ніж у 2019 році. З них 401 – випадки гострого професійного захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19. Гострі профхвороби склали за підсумками минулого року 71% від загальної кількості нещасних випадків.

Водночас, без врахування гострих професійних захворювань на COVID-19 кількість нещасних випадків зменшилась на 12% – з 187 у 2019 році до 165 у 2020-му. Кількість смертельно травмованих осіб зменшилась з 26 до 10 потерпілих, або на 62%.

За результатами розслідування найбільша кількість страхових нещасних випадків без урахування гострих професійних захворювань зареєстрована у Києво-Святошинському відділенні (24,8%), Бориспільському відділенні (10,9%), місті Біла Церква (9,1%), Ірпінському відділенні (8,5%) та Броварському відділенні (7,9%). Кількість травмованих осіб у цих областях складає 61,2% від загальної кількості травмованих по Київській області.

Нагадаємо, у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижче оплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь