Зміни щодо видачі лікарняного

Дата: 23.12.2020 08:34
Кількість переглядів: 380

З 22 грудня набув чинності наказ МОЗ, яким внесено зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області інформує про набуття чинності з 22 грудня цього року наказу Міністерства охорони здоров’я України від 11.11.2020 №2593, яким внесено зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ України від 13.11.2001 №455. Ці зміни необхідно враховувати при опрацюванні листків непрацездатності, виданих закладами охорони здоров’я різних форм власності та підпорядкування.

Нагадуємо, що з метою оптимізації роботи та мінімізації термінів здійснення матеріального забезпечення за листками непрацездатності застрахованих осіб, з інструкції вилучили п. 1.9, за яким листок непрацездатності (довідку) в амбулаторно-поліклінічних закладах видає лікуючий лікар (фельдшер) переважно за місцем проживання чи роботи.

Водночас тепер відсутня й вимога про наявність заяви-клопотання, погодженої з головним лікарем або його заступником, засвідченої підписом та круглою печаткою лікувально-профілактичного закладу, якщо особа обрала лікуючого лікаря і лікувально-профілактичний заклад не за місцем проживання чи роботи.

Нині лікуючому лікарю в амбулаторно-поліклінічних закладах дозволили продовжувати листки непрацездатності, залежно від тяжкості захворювання, до 15 календарних днів (раніше було до 10 календарних днів).

Також на період проведення заходів, спрямованих на протидію COVID-19, лікуючий лікар в амбулаторно-поліклінічних закладах може видавати листок непрацездатності особисто на строк, необхідний для лікування пацієнтів з COVID-19 та/або завершення самоізоляції пацієнтом у відповідності до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь