ГРОМАДСЬКА ІНІЦІАТИВА

Дата: 18.11.2020 08:20
Кількість переглядів: 300

У ГРОМАДІ НОВА ІНІЦІАТИВА – МІСТО ДІТЕЙ

Саме із такою ініціативою до Студениківської громади звернувся житель села Козлів, член виконкому, дбайливий батько, надзвичайно творча і обдарована людина Роман Турутя.

Ідея ось у чому: поруч із клубом села Козлів, у мальовничому місці, створити дитяче містечко. У ньому будуть алея, обабіч якої буде ціла вулиця невеличких дерев’яних дитячих будиночків, різного кольору та форми. Тут-таки «планується збудувати будинок на дереві, ігровий комплекс з гіркою, два будиночки для ігор, лавки, вуличні ігри, пісочницю, перголу з гойдалкою для мам біля пісочниці. В ідеалі можна облаштувати позаду клубу невеликий тренажерний майданчик для підлітків, та навіс зі столом для гри в доміно( в Козлові існує найстаріший клуб любителів доміно в громаді). Також потрібно розчистити чагарники, обрізати аварійні гілки на існуючих деревах, завезти землі-піску для планування території, прокласти алеї, посадити дерева – кущі. Будинок на дереві є основним в загальній композиції міста дітей, буде збудований на старому в’язі. Між двома липами встановити велику лавку-гойдалку для дорослих, перпендикулярно липам встановити перголу з лавкою, таким чином утвориться кут, всередині якого встановити пісочницю для найменших дітей. І їх матусі зможуть спостерігати за ними.

Під стіною клубу встановити ще один ігровий будиночок і облаштувати майданчик із вуличними іграми. Це буде друга сторона вулиці міста дітей. Було б непогано прокласти між ними доріжку, але це можна зробити пізніше, зробивши доріжки там, де люди найбільше ходитимуть», - так про ідею Міста дітей говорить її автор – Роман Турутя. Автор проекту вже зробив щось подібне у себе у дворі, тепер уся сільська дітвора збирається сюди на посиденьки. Нині Роман готовий самотужки зробити усю цю красу, якщо його забезпечать відповідним матеріалом.

« Щиро вдячні Роману Туруті за небайдужість і готовність особисто долучитися до змін у громаді. Напевне, це головне досягнення громади, якщо жителі хочуть щось зробити для спільноти. Ми готові всіляко підтримувати подібні ініціативи і обов’язково на одній із сесій наступного бюджетного року ухвалимо бюджет участі, у якому будуть заплановані кошти на подібні ініціативи. Немає нічого важливішого, аніж бажання людини зробити щось для суспільного блага, тому ми готові допомогти всім: коштами, людськими ресурсами, матеріалами. І врешті – найголовніше – проект стосується дітей, а що може бути дорожче для громади, аніж діти. Усі наші зусилля, уся робота – заради цього. Роботи розпочалися уже сьогодні», - зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

Не дивлячись на похмуру осінню погоду за клубом села Козлів кипить робота. Працівники КП «Господар вирубують поросль, вивозять сміття, навіть старезний в’яз прибрався і принишк, чекаючи допоки навесні на ньому з’явиться будиночок і розпочнеться його нове веселе життя. Є також думки щодо облагородження місця поховань, що находиться неподалік, але це вже геть інша історія.

Також коштом громади будуть придбані усі необхідні матеріали, фарба та комплектуючі, а столярні роботи взяв на себе автор проекту, до весни, як каже ініціатор проекту, будиночки будуть готові. Велике спасибі за ініціативу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь