ФІЛЬМ ПРО ГРОМАДУ

Дата: 09.07.2018 12:14
Кількість переглядів: 556


Не дивуйтеся, що називаємо цей день шаленим, бо навіть сказати, що він винятковий було б неправильно, а от шалений - це справді те визначення. У Студениківській громаді останні кілька днів старости та активи сіл визначалися із тим, через чиї долі вся Україна побачить історії, сьогоденні і майбутнє нашої громади. Журналісти розпочали зйомку для нового проекту народного артиста України Мар’яна Гаденка, який носить назву «НАДВЕЧІРЯ. ДОЛІ».

Це розповіді дідуся Мар’яна, як він сам себе називає, про людей, чиїми руками, душею, долями твориться самобутнє і неповторне українське село. 

Фото без опису
За цей день ми мали об’їхати кілька десятків родин, побувати на багатьох об’єктах, відвідати усі села громади. Але прийом був таким гостинним, співрозмовники такими цікавими, що навіть третя частина задуманого не виконана. Ошатними хатами, квітучими подвір’ями зустрічали знімальну групу матері - героїні, пісенні колективи, добрі сусіди, подружжя, що разом прожили 67(!) років, найдосвідченіші і наймудріші жителі села, виробничі підрозділи, майстрині. 
І як це буває тільки в українському селі журналісти мимохіть побачили ручного зайця на вигоні, велетенський гриб, під яким «можна заховатися від дощу», лілію, що більша за яблуню, Мавок у купальських вінках, школу, яка скидає старе вбрання, щоб святечно вбратися до зустрічі із дитинством і навіть голову ОТГ, що виграє на гармошці. А ще щирі усмішки, дитячі і не дуже дитячі прохання: «Зніміть мене, бо я теж хочу у фільм».Фото без опису
Годинна розповідь про людські долі, а сам фільм вийде в телевізійний ефір 24 серпня цього року на День Незалежності нашої держави. Це був тільки перший день зйомок, наступні дні вже проходитимуть із автором проекту, тому знімальна група перепрошує усіх, до кого не встигли приїхати, про наступний знімальний день повідомлять старости. Не хочемо передчасно відкривати інтригу, але деякі фото вам пропонуємо. 

Фото без опису
А закінчилося усе великим КУПАЛЬСЬКИМ дійством у селі Соснова. Як і обіцяли організатори спортсмени отримали перехідні кубки з перетягування канату с. Переяславське, з волейболу с. Сомкова Долина. 
Переможцями спортивних змагань серед команд громади стали:
Із перетягування канату перші - село Переяславське, другі - Студеники, треті – Соснова. 

Фото без описуФото без опису
У настільному тенісі місця розподілилися так: третє місце у Потапенко Анастасії, Підручного Владислава, друге у Болілої Мирослави, Коноваленко В’ячеслава, перше - Столярчук Тарас та Круглик Тетяна
Із волейболу третіми стали Студеники, другими с. Переяславське , а перше місце посіла команда с. Сомкова Долина. 
Щиро вдячні організаторам, учасникам і глядачам свята за незабутню атмосферу народного гуляння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь