АКТУАЛЬНО ПРО СУБСИДІЇ

Дата: 09.07.2018 11:58
Кількість переглядів: 429

Під час проведення громадських слухань виникло багато запитань з приводу змін у наданні житлової субсидії. Спеціалістом Студениківської об'єднаної територіальної громади підготовлено інформацію про зміни у наданні житлової субсидії з травня 2018 року. У разі виникнення індивідуальних запитань прохання звернутися до старости чи безпосередньо до спеціаліста із призначення субсидій.

27 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову №329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. №1022».
Цією постановою затверджено нову редакцію «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», яке тепер має назву «Положення про порядок надання житлових субсидій». 


Документи, які потрібно, щоб переоформити субсидію (якщо у складі домогосподарств є особи, які зареєстровані, але не проживають):
1. Оригінал паспорта та ідентифікаційного номера субсидіанта;
2. Заява;
3. Декларація;
4. Довідка про склад сім’ї №204;
5. Довідки з роботи (тих осіб, які зареєстровані, але не проживають);
6. Копії квитанцій про сплату жкп (тих осіб, які зареєстровані, але не проживають);
7. Паспортні дані усіх членів домогосподарства зареєстрованих (незареєстрованих, але проживаючих);
8. Квитанції про сплату жкп (газопостачання, електропостачання, вода).

Визначено, кому не призначається субсидія:
1. Загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживає троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
2. Будь-хто із складу домогосподарства або члена сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда). При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбанні на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля;
3. У складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку, і у них відсутні доходи, або середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, або вони не сплатили ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом 3-х місяців періоду за який враховуються доходи;


4. Органом соціального захисту отримано інформацію про наявність простроченої понад 2 місяці заборгованості з оплати ЖКП, витрат на УББ, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян на день звернення за призначення житлової субсидії / призначення житлової субсидії на наступний опалюваний (неопалювальний) період;
5. Будь-хто із складу домогосподарства або члена сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначення житлової субсидії без звернення здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичний, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла та соціальними нормативами житлово-комунального обслуговування) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень..
Що робити, якщо член сім’ї зареєстрований у житловому приміщенні, але не проживає там?


Якщо хтось із членів родини не проживає за місцем реєстрації, субсидія може призначатися без урахування його доходів. У такому разі, коли подаються документи на оформлення субсидії, у декларації про доходи в розділі «Склад сім’ї» родичі, які зареєстровані, але фактично не живуть за місцем реєстрації, вказують з приміткою «Зареєстровані, але не проживають». Підставою для врахування цього факту є акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. як документальне підтвердження відсутності людини за місцем реєстрації можна використовувати довідку, яка засвідчує місце перебування особи в іншому населеному пункті у зв’язку з роботою, тривалим відрядженням, навчанням, лікуванням або відбування покарання. А також довідку про оплату послуг ЖКП за іншою адресою.
Періоди за які беруться доходи для призначення житлової субсидії.


Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб враховується:
- за ІІІ-IV квартали попереднього календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;
- за І-ІІ квартали поточного календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
- за 2 квартали, що передуют місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - у разі, коли житлова субсидія призначається після початку опалювального (неопалювального) сезону.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового палива призначається виходячи з розміру доходу осіб за попередній календарний рік.

На який термін призначається житлової субсидії?
Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону і розраховуються:
- на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
- на опалюваний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.
Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.
Для орендарів житлового приміщення (будинку)житлова субсидія призначається за наявності договору найму (оренди) житла з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону, але не більше ніж до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди) житла. На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідного пічного побутового палива призначається 1 раз на календарний рік за особистим звернення за її призначенням громадян.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і оплату жкп призначається на календарний рік. При цьому житлова субсидія на оплату жкп розраховується з місяця звернення за її призначення до кінця поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь